Areál Klimeška, Kutná Hora
+420 702 152 253
sportovnihala@kutnahora.cz

O víkendu přivítáme dvě korfbalové reprezentace

Sportovní hala Kutná Hora

O víkendu přivítáme dvě korfbalové reprezentace

Klimeška hostí o víkendu velký korfbalový kemp
 
Víkendový program kutnohorské sportovní haly začíná de facto už zítra ve svátek 17.listopadu. Na třídenní kemp přijede juniorská korfbalová reprezentace, kterou v sobotu doplní výběr hráčů a hráček do 15 let.Oba týmy absolvují na Klimešce každý den dvě tréninkové jednotky s rozborem hry a taktiky v naší klubovně. Devatenáctka bude ladit na blížící se Korfball Challenge 2023 – mezinárodní turnaj, který se koná po vánočních svátcích v nizozemském Rotterdamu. Reprezentace U19 se pak na Klimešce objeví ještě v druhé polovině března příštího roku v rámci finální přípravy na ME U19 (29.-31.3.2024 v Katalánsku).
Z pobytu výběru U15 – hráčů a hráček ročníku 2011 – na Klimešce se vykrystalizuje užší sestava 24 hráčů, kteří se během příštího roku setkají na dvou kempech, akcí roku bude Mezinárodní turnaj K8, který se s největší pravděpodobností bude konat právě na Klimešce v druhý červencový týden roku 2024! Ve výběru korfbalové talentované mládeže U15 nechybějí hráči a hráčky z kutnohorského oddílu korfbalu SK Respo.
 
O víkendu se na Klimešce také objeví zástupci kutnohorských oddílů ve florbalu a v házené. Sobota 18.11. na hlavní hale bude ve znamení florbalového turnaje starších žákyň. Hráčky domácího FBC čekají tři zápasy, v 9:00 s Rudnou u Prahy, v 11:45 se Světlou n/Sázavou a v 13:40 s FbŠ Bohemians.
 
Neděle 19.11. se na hlavní hale koná házenkářský turnaj kategorie starších žáků, od 9:00 se domácí z TJ Sparta KH utkají s Úvaly B, od 11:00 s Úvaly A.
 
Korfbalisty střídají basketbalistky, v neděli večer najíždí využít komplexní služby na Klimešce basketbalová reprezentace žen do 16 let. Večer ještě absolvují jednu tréninkovou jednotku, v pondělí tři a v úterý 21.11. poslední trénink v dopoledních hodinách. Nejmladší ženská basketbalová reprezentace začíná přípravu na návrat do elitní divize A mistrovství Evropy, když letos v červenci bohužel spadly do divize B.