Areál Klimeška, Kutná Hora
+420 702 152 253
sportovnihala@kutnahora.cz

Klimeška jede na plné obrátky i o Velikonocích

Sportovní hala Kutná Hora

Klimeška jede na plné obrátky i o Velikonocích

Kutnohorská sportovní hala nebude lenošit ani o nadcházejícím velikonočním prodlouženém víkendu. Nečekají ji žádné mistrovské zápasy nebo turnaje, ale hala bude praskat ve švech vlivem soustředění a kempů celkem tří reprezentací.
 
Měsíc březen je na Klimešce rekordním, co se týká pobytů a kempů sportovních federací nebo oddílů, celkem jich budeme hostit deset(!). Ve čtvrtek 28.3. najíždějí hned dvě party, které potrénují na jedné z hal do soboty, resp. do pondělí. V sobotu pak najíždí volejbalová parta, která u nás vydrží až do soboty 6.dubna,
 
V termínu 28.3.-30.3. hostíme basketbalovou reprezentaci mužů do 15 let, vůbec nejmladší chlapecký výběr pod hlavičkou CZ.Basketball. Na Klimešku dorazí po delší době uznávaný trenér a basketbalový expert a odborník František Rón, nově předseda České asociace basketbalových trenérů.
(https://cz.basketball/…106). Mladí basketbalisté u nás absolvují celkem 5 tréninkových jednotek. Další basketbalové soustředění nás čeká až v červnu, když dorazí dvakrát reprezentace do 20 let.
 
K basketbalistům se přidá ve čtvrtek až do pondělí 1.4. volejbalový výběr mužů U18 s trenérem Janem Svobodou. Kluci u nás budou ladit na blížící se druhé kolo kvalifikace o postup na ME, když je v první polovině dubna v Kosovu čekají duely s Dánskem, Estonskem a domácím Kosovem.
 
Basketbalisty vystřídá v sobotu 30.3. český národní výběr volejbalistů do 20 let. Svěřenci trenéra Michala Nekoly absolvují na Klimešce závěrečné soustředění před evropskou kvalifikací U20, kterou hostí Klimeška v termínu 4.-6.4.2024. Dvacítka si na tento poslední přípravný kemp pozvala jako sparringa reprezentační tým Nizozemí, s kterým sehraje v neděli 31.3. a v pondělí 1.4. To už bude na hlavní hale Klimešky položen speciální povrch. a vše bude směřovat ke třem zápasům, kdy se naši reprezentanti utkají postupně se Švýcarskem (4.4. od 18h), s Portugalskem (5.4. od 18h) a s Tureckem (6.4. od 18h). Lístky stále k dostání na webu Ticketportal.cz nebo přímo na místě hodinu před zápasem.
 
A nezapomeňme v neděli 31.3.  držet palce domácím prvoligovým florbalistkám z FBC, které čeká rozhodující třetí zápas semifinálové série playoff. Od 14:00 se hraje na půdě Fat Pipe Tigers Start98 na pražském Jižním městě a kdo vyhraje, bude slavit postup do finále!